Fernisering

Fernisering i Dyrup Kirke

I kirkens centerrum er der skiftende udstillinger ved forskellige kunstnere. Det fine lysindfald gør det til at godt sted at udstille billeder af forskellig art. Ofte er det kunstnere fra lokalområdet, der udstiller. Man kan se udstillingerne i kirkens åbningstid eller til kirkens mange arrangementer.
Har du lyst til at udstille, kan du kontakte Jenny Rohard på tlf. 6617 0640  eller Mette Pedersen på tlf. 6617640

Naturalistisk malerkunst ved Torben Dinesen

Efter at have forladt erhvervslivet for at gå på pension i 2009 mente min familie, at jeg skulle have noget at udfylde min pensionisttid med så de forærede mig noget maleudstyr og et kursus .
Jeg havde aldrig malet før, men som dreng tegnede jeg en del og det havde familien set , så jeg startede på Fyns Tegne og malekursus, hvor jeg fik lært alle teknikkerne samt lært at blande farverne.
Jeg gik på skole i et par sæsoner og blev ret grebet af maleriet , senere har jeg været på malerskole i Sydfrankrig , hvor jeg lærte nogle helt andre teknikker,som jeg har haft meget glæde af, da det gav min kunst et nyt udtryk .
Jeg maler med oliefarver og mine billeder er meget naturalistiske og detaljerede , jeg maler det som jeg ser  lidt som de gamle fynbomalere gjorde. Jeg finder mine motiver i naturen eller et godt bymiljø , hvor lys og farver inspirerer mig til at prøve på at gengive naturens skiften  .  Havet er og så en stor inspiration , da det jo både kan være voldsomt eller romatisk  , og dermed skiftende stemninger , som også er så spændende at male .
På min udstilling I Dyrup Kirke , vil der være billeder fra  Kerteminde, Samsø , Vesterhavet  og Færøerne
Jeg er 78 år bor i Odense , hvor jeg tidligere havde en detailforretning i bymidten , dengang var der ikke tid tilovers til at dyrke maleriet . I dag udstiller jeg lidt rundt omkring  bl. a. på Filosoffen i Odense , Galleri KiK i Kerteminde,  Jelling ,  Nyborg sygehus , Svendborg sygehus  m.fl.
Med venlig hilsen og god fornøjelse
Torben Buhl Dinesen

Den faste kunst i kirken

Kirken ejer flere kunstværker, her i blandt Kris Østerbys Kirkeskib, der ses nedenfor til højre.

EtModerne kirkeskib i moseeg, belagt med bladguld andet kunstværk, som du kan opleve i kirken er "livstræet", der er lavet efter et papirklip af Sonia Brandes.

Sidste del af tårnkunst belyst bagfra