Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fredagsåbent

Fredagsåbent er hyggelige eftermiddage, hvor vi mødes til samvær og foredrag. Vi synger sammen og midtvejs er der en kaffepause. Det er gratis at deltage, men kaffe med kage koster 25 kr. Alle er velkommen!

Mit livs eventyr

Fredag den 21. april, kl. 14-16

Underholdende, ærligt og med megen selvironi (for det er så sundt at le!) fortæller Torben Iversen om sit liv i eventyrets tjeneste. Om hvordan, hvorfor og hvorledes netop han blev den skuespiller, der nu på 33. år er Odenses og hele det lille kongeriges H.C. Andersen. Foredraget er fyldt med HCA-citater, digte og læresætninger. Oplæsning af Torbens yndlingseventyr kan det også blive til. Efterfølgende vil der være tid til spørgsmål og samtale.

 

 

portræt af Henrik Lund JensenØ-hop med Henrik Lund Jensen

Fredag den 12. maj, kl. 14-16

Har du besøgt nogle af de mindre danske øer? Har du været på Livø, Venø og Birkholm? I Corona-tiden er det blevet meget populært at rejse rundt til de mange ører i Danmark. Journalist og lærer Henrik Lund Jensen fra Dyrup har som en af de få besøgt alle de danske beboede øer, 73 stk. i alt.

Henrik vil berette om nogle af de mest specielle besøg, turene over vandet, mødet med mennesker og den natur, der udgør det mangfoldige danske øhav. Undervejs med afstikkere til litteratur, geografi og kulturhistorie. Henrik har sikkert også et par bud på øernes fremtid.

 

 

 

 

”Bogenseslagteren”: Letbanen til Bogense 1882-1966

Fredagsåbent den 26. maj kl. 14-16Portræt af Steen Ousager

Hvordan en jernbanelinje kan få tilnavne som ”Smugkroen” og ”Bogenseslagteren” dét kan du blandt andet høre i foredraget ved Steen Ousager. Banen lukkede den 31. marts 1966, men havde i sine virksomme år afgørende betydning for udviklingen i byer, forstæder og opland på Nordfyn.

Steen Ousager tager i sit foredrag udgangspunkt i sin nye udgivelse ”Bogenseslagteren”.

Omslag på bog "Bogenseslagteren

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sommersangseftermiddagside fra salmebogen

Fredag den 9. juni, kl. 14-16

Vi synger om de bøgelyse øer, egene der knoppes, løvet der lyser i lunde og mange flere af vore skønne danske sommersange. Før kaffepausen bestemmer Lise og Pavel og knytter kommentarer til sangene. Efter pausen er der ønskekoncert.

Kom og syng med!