Vi opdaterer vores hjemmesidedesign for at forbedre oplevelsen på vores hjemmeside.

Fredagsåbent

Fredagsåbent er hyggelige eftermiddage, hvor vi mødes til samvær og foredrag. Vi synger sammen og midtvejs er der en kaffepause. Det er gratis at deltage, men kaffe med kage koster 25 kr. I det nye år udvider vi Fredagsåbent, så vi mødes lidt oftere. Alle er velkomne!

Fredagsåbent med Lars Ringholm "Danmark i 1950’erne - Mellem krig og velfærd", 26. august, kl. 14-16

1950’erne er beretningen om et Danmark, der skulle finde sin nye plads i Europa. Et årti, hvor gamle normer og sædvaner kom under voldsomt pres. Hvor rock’n roll, tyggegummi og coca cola fristede de unge.

Hvor Morten Korch-filmene mindede forældrene om dengang, før verden gik af lave. Danmark sad lidt fast i 1950’erne. Besættelsestiden var overstået men det kneb med at komme videre, for økonomien ville ikke komme rigtig i gang trods Marshall-hjælp og nye traktorer. Men det var tydeligt, at noget var på vej. For efter 2. Verdenskrig var det USA der dominerede og amerikanerne kendte kun til en vej - og det var vejen frem.

 

Fredagsåbent med Nanna Drejer, "Selma Lagerlöfs liv og digtning", 16. september, kl. 14-16.

Nanna Drejer fortæller i ord og billeder om den store svenske Nobelpristager Selma Lagerlöfs liv og digtning.

Selma Lagerlöf (1858-1940) blev født på den lille herregård Mårbacka i  hjertet af Värmland og virkede i 10 år som lærerinde i Landskrona, inden hun blev forfatter på fuld tid. Selma Lagerlöf debuterede i 1891 med den mageløse roman Gösta Berlings saga. Selma Lagerlöf skrev sig ind i alverdens hjerter og fik som den første kvinde i verden Nobelprisen i litteratur i 1909.

Nanna Drejer har skrevet flere bøger om Selma Lagerlöf. Seneste skud på stammen er en nyoversættelse af Legenden om juleroserne med papirklip af billedkunstneren Sonia Brandes.

Fredagsåbent den 14. oktober kl. 14-16. "Fællessang med Pavel og den hemmelige gæst!"

Pavel Refsgaard Jensen er Dyrup Kirkes organist/ korleder/ musikdirektør, - ja, kært barn har mange navne. Pavel sætter sig til klaveret og giver den gas. Ham og hans hemmelige gæst har sammensat et særligt program til os, men der bliver også plads til lidt ønsker fra publikum. 

 

 

Fredagsåbent med Henrik Lund Jensen, "Øhop på de danske øer", 28. oktober, kl. 14-16

Har du besøgt nogle af de mindre, danske øer? Har du været på Livø, Venø og Birkholm? I Corona-tiden er det blevet meget populært at rejse rundt til de mange øer i Danmark. Henrik Lund Jensen fra Dyrup har som én af de få besøgt alle de danske beboede øer, 73 i alt. Rejserne er foregået over flere årtier, og han vil fortælle om sin fascination af øerne, der ofte er mere forskellige og unikke, end mange tror.

Henrik vil berette om nogle af mest specielle besøg, turene over vandet, mødet med mennesker og den natur, der udgør det mangfoldige, danske øhav. Undervejs med afstikkere til litteratur, geografi og kulturhistorie.  Henrik har sikkert også et par bud omkring øernes fremtid.


Fredagsåbent med Henrik Bjerregaard, "Dalum Hjallese Lokalhistoriske Forening og Arkiv", den 11. november, kl. 14.00-16.00

Dalum papirfabrik blev grundlagt i 1874 og lå ved sin opførelse langt ude på landet et godt stykke fra Odense. Vi skal høre historien om, hvordan det hele startede, hvordan den store virksomhed udviklede sig, og hvilken betydning den fik. Fabrikken lukkede i 2012, og i dag er størstedelen af den brudt ned for at give plads til boliger.

Fredagsåbent med Leif Romsø Hansen, "Lidt om Romsø" den 25. november, kl. 14-16.

Om livet på en ø i Storebælt Leif "Romsø" Hansen har sejlet postruten mellem Kerteminde og Romsø i 35 år og har sammen med sin kone boet på øen i 20 år. En fortælling med lysbilleder om livet på Storebæltog om det at bo 2 mennesker alene på en ø. Beretninger om isvintre, hvor man er isoleret fra omverdenen - om naturen og dyrelivet året igennem.

 

 

 

 

 

Fredagsåbent med Jesper Buhl, den 16 decenmber kl. 14-16

Operasanger og tidligere chef for den fynske opera  (2007-2016) Jesper Buhl  besøger fredagsåbent, hvor han vil synge årstidens sange og fortælle anekdoter fra sit mangeårige virke.

Jesper Buhl har sunget på de store scener verden over, Han er født i 1964, opvokset i Kolding. Operasanger, instruktør og foredragsholder er blot en del af det, Jesper kan skrive på sit CV. I mere end 25 år var han gift med pianist Hanne Bramsen Buhl og sammen har de to voksne døtre.