Dyrup, en forstad med vokseværk

Fredag den 31. jan kl. 14-16

Denne vinterfredag kommer Kirsten Tønnes fra Sanderum og Omegns lokalhistoriske Forening og fortæller om Dyrups historie ud fra en masse af arkivets gamle fotos. Det er historien om den lille flække, der på årtier udviklede sig til en forstad.

Flyvende fortællinger

Fredag den 28. februar kl. 14-16

Der er 40 års oplevelser i luften at trække på, når pensioneret luftkaptajn Vagn Hansen fortæller i Fredagsåbent. Vagn Hansen har fløjet flere end 20.000 timer og været i 63 lande. Blandt andet har han adskillige gange under den kolde krig fløjet til Sovjetunionen. Han har med base i Köln fløjet for et amerikansk fragtselskab, og han sluttede sin flyvende karriere med tre år i Bahrain, hvorfra han fløj forsyninger til de amerikanske troppe i Afghanistan og Irak.

Matador i ord og toner

Fredag den 27. marts kl. 14-16

Dyrup Kirke får besøg af Helle og Dynes Skovkjær, der tilsammen udgør duoen ”Toner af Guld”. De optræder med et af deres mest populære arrangementer ”Matador i ord og toner”. Her kan man glæde sig til en lind strøm af populære melodier fra 1929 -1947 sammenbundet af små anekdoter.

Ufortalte historier fra besætelsestiden

Fredag den 1. maj kl. 14-16

Foredraget handler om nogle af de skæb­ne historier, som aldrig har nået at blive nedfældet i historiebøgerne. Det er for­­tællinger om svig, trofasthed, afsavn, mod og ranke holdninger.

Én af fortællingerne er om ”Slaget i Sdr. Felding” den 10. feb. 1942. Et ”berømt” slag, som fortæller noget om besættelsestidens modsætninger.

Men også en fortælling om den helt ”almindelige” danskers modstand og om sammenhold og gymnastik!

En hændelse, som afstedkom en kæmpe retssag i Herning.

I foredraget kommer jeg også ind på Wener Bests dom i 1951 og  - hvorfor vi bliver ved med at interessere os for besættelsesårene.