Fredagsåbent

Kunsten at klippe i papir v. Sonia Brandes

Fredag den 23. april. kl. 14-16.

Kom og mød kunstneren bag kirkens nye tårn kunstværk "Livstræet". Sonia Brandes fortæller denne eftermiddag om sine tanker bag og om hvordan papirklippet bliver til.

Fra den 8. april kan du se nogle af Sonia Barndes billeder, der udstiller hun nemlig i kirkens lokaler.

”Historien om Bent Fabricius Bjerre”

Fredag d. 4. juni, kl. 14-16

Stig Nørregaard (klaver og sang) og Karsten Holm (guitar og sang) vil synge, spille og fortælle om en af de største musikalske personligheder i Danmark, nemlig Bent Fabricius Bjerre, som døde d. 28. juli 2020 i en alder af 95 år. Stig og Karsten vil i denne koncertfortælling spille og synge nogle af de bedste sange og melodier af manden, og fortælle anekdoter og historier om ham. Med nedslag i de næsten 90 år, som karrieren varede, vil publikum komme med på en lang musikalsk rejse. Det bliver et overflødighedshorn af gode sange og instrumentalnumre.

Fortællinger fra besættelsestiden v. Niels Ole Frederiksen

Fredag den 27 august. kl. 14-16 fortæller tidl. højskoleforstander Niels Ole Frederiksen skæbnehistorier fra besættelsestiden. Disse fortællinger er aldrig er blevet skrevet ned i historiebøgerne. Han fortæller blandt andet om slaget ved Sdr. Felding den 10. feb. 1942. Et vigtigt slag som fortæller noget om besættelsestidens modsætninger, men også om ranke viljer og om folk der trods samarbejdspolitik nok vidste på hvilkken side man stod, når det endelig gjaldt.

"Herrens Veje" - en TV - serie om tro v. Søren Hermansen

Fredag den 24. sept. kl. 14-16

TV- serien  "Herrens Veje" løb første gang over skærmen i 2017 på DR 1 i bedste sendetid. Her møder man præstefamilien Krogh, der i generationer har udøvet denne gerning.  Serien udløste en større debat om danskernes tro og hvilken rolle den spiller, når livet går i opløsning.

Sognepræst Søren Hermensen  var med som hovedkonsulent for serien. Hans arbejde bestod i at  være den præstelige sparringspartner for forfatterteamet med Adam Price i spidsen. Desuden havde Søren Hermensen et samarbejde med skuespillerne Lars Mikkelsen og Ann Leonora Jørgensen, der spillede hovedkarakterene i serien. Vi skal høre om processebn og se klip fra serien.