Fredagsåbent

Fredagsåbent er hyggelige eftermiddage, hvor vi mødes til samvær og foredrag. Vi synger sammen og midtvejs er der en kaffepause. Det er gratis at deltage, men kaffe med kage koster 25 kr. I det nye år udvider vi Fredagsåbent, så vi mødes lidt oftere. Alle er velkomne!

Julehygge i Fredagsåbent med Lise og Pavel

Fredag den 17. dec. kl. 14-16 julehygger fredagsåbent med julesange, guf og luciaoptog. Kom og lad juleglæden sredes.

Billedhugger og multikunstner Christian Rosing

Fredag d. 14. januar, kl. 14-16

Christian Rosing vil fortælle om sit liv og arbejde. Christian er Grønlænder og har været hørehæmmet siden han var helt lille. Som 14-årig flyttede han med sin familie til Danmark.

Han har altid haft et godt øje for detaljer, måske fordi hørelsen er hæmmet og når den ene sans svækkes, styrkes som regel de andre sanser. Christian Rosing tegner og maler, laver smykker og arbejder som billedhugger. Han har lavet udsmykning i forskellige kirker og den enorme skulptur af Havets Moder, som står i Nuuk. Han er i sagens natur meget inspireret af den Grønlandske natur og kultur som også præger mange af hans produktioner.

Gadepræst Peder Thyssen

28. januar, kl. 14-16

Peder Thyssen er sogne-, korshærs-, arresthus- og gøglerpræst. Han er kendt for sit arbejde blandt byens udsatte. En gang om ugen cykler han byen rundt på sin ladcykel med omsorg, nærvær og respekt for de mennesker, han møder på sin vej. Denne eftermiddag vil han fortælle om sit arbejde på gaden i Odense.

Fra Gedser til Skagen og Fyn er fin-ved Ejvind Nielsen

Fredag d. 25. februar, kl. 14-16

Er du morsingbo, thybo, fynbo eller bybo? Med humor og venlig satire sætter tidligere sognepræst ved Ravnsbjergkirken i Aarhus, Ejvind Nielsen, fokus på Danmark og os danskere. Hvem er vi egentlig? Har vi en speciel dansk mentalitet, og hvordan opfører vi os i en række daglige situationer. Med sange, fortællinger og gode historier afsløres vores særpræg og særheder.

Kirkeskibet-ved Kris Østerby

Fredag d. 11. marts, kl. 14-16

Lige før Danmark lukkede ned med corona fik vi i kirken et Kirkeskib udført af den lokale kunstner Kris Østerby. Skibet er udført i moseeg og hænger i store sal.

Denne eftermiddag kommer Kris på besøg og fortæller om sit arbejde. Han medbringer også nogle skulpturer, som han vil fortælle om. Der bliver også tid til at synge lidt.

Fra Grundtvig til Kim Larsen- musikforedrag med Birgitte Hansen

Fredag d. 25. marts, kl. 14-16

En musikalsk tidsrejse med sange og fortællinger op gennem tiden fra midten af 1800-tallet til i dag. Til mange af sangene knytter der sig spændende fortællinger, anekdoter eller markante begivenheder i Danmarkshistorien. Vi synger efter højskolesangbogen med Birgitte ved klaveret.